T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MALATYA / BATTALGAZİ - Malatya Anadolu Lisesi

Okul Müdürü Metin BENLİ'nin Yeni Öğretim Yılı Açılış Konuşması

Saygıdeğer Velilerimiz ve Değerli Öğrencilerimiz;

2022-2023 Eğitim- Öğretim sezonu 12 Eylül Pazartesi günü başlıyor. 

Malatya Anadolu Lisesi ailesinin bir ferdi olarak sizler; araştırmayı, incelemeyi, okumayı, projeleri, vizyon sahibi olmayı ve de mezun olduğumuzda en nitelikli üniversitelerde okumayı hedefliyorsunuz. Okulumuzun eksikliklerini tamamlamaya gayret gösteriyoruz. Bakım,onarım, temizlik, hijyen, bahçe düzenleme çalışmalarımız her zaman en nitelikli olmak için devam edecektir.

   Deprem güçlendirmesini bitirerek okulumuzu daha güvenli ve ferah bir hale getirdik. İl ve ilçe milli eğitim müdürlerimize desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz. Güvenli okul, temiz çevre, nitelikli sosyal alanlar, güçlü kadromuz, sanatsal çalışmalarımız ve de bulunduğu alanlarda ''EN İYİ OLMA UĞRAŞIMIZ'' her zaman devam edecektir. Bu alandaki çalışmalarımıza tüm veli ve paydaşlarımızın katkı sunmasını bekliyoruz.

Akademik anlamda ve sınav başarılarımızı daha üst seviyelere hep birlikte taşımaya devam edeceğiz. Bu anlamda başta okul aile birliği başkanımıza, yönetimine ve tüm velilerimize katkılarından ötürü teşekkür ediyoruz. Okul- Veli iş birliği olmadan var olan ve de ileride oluşabilecek sorunları tam olarak aşmamız mümkün değildir. 

Yüzdelik dilim olarak ilimizin, bölgemizin en üst sıralarında yer alan okulumuzun başarısını, üniversitelerin en üst sıralardaki bölümlerine yerleştirme oranlarımızı, verilerimizle hep beraber el ele vererek daha üst sıralara taşıyacağız. Okulumuzu, öğretmenlerimizi ve de özlediğimiz beraberce yüzyüze eğitimi bekleyen siz öğrencilerimiz ve velilerimiz için okulumuz hazırdır. Sizleri donanımlı bir şekilde bekliyoruz. 

12 Eylül Pazartesi sabah saat 08:30'da tören açılışımızla derslerimiz başlayacaktır. Hepimiz pandemi ve diğer kurallara şimdiden hazırlığımızı yapmaya başlamalıyız.

Okul kurallarına uygun bir şekilde davranmak, dostluk,arkadaşlık bilinciyle bizi bekleyen zorlu sınavlara hazırlanmak için ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız.

Ülkemizde, ilimizde, ilçemizde MALATYA ANADOLU Lisesi'nin tüm fertleri olarak bir aileyi oluşturmaktayız. Sanat, spor, proje, patent başvurusu, akademik başarı, sınav yerleştirme başarısı gibi her alanda öğrencilerimizle en iyi olma noktasındaki çabalarınız hep en üst seviyede olacaktır. 

Okulumuzu tercih eden öğrencilerimizi bir kez daha tebrik ediyoruz. 

Okulumuzda gerçekleştireceğimiz; nitelikli kitap okuma ve değişik alanlarda  yazma projemiz, KTT'ler, düzenli denemeler, etütler, ÜDS (Ünite Değerlendirme Sınavları), kamplar, TYT ve AYT yıllık sınav takvimi etkinlikleri, diğer etkinlikler, geziler, sportif ve sanatsal, kültürel çalışmalarda, e- twinning, Erasmus, proje başvuruları, patent başvuruları, yeteneklerimizin keşfi, üniversite ve teknopark ile işbirliği, hayallerimizin gerçekleşmesi gibi alanlarda hep birlikte var olacağız. 

Hayallerinizi hep yüksek tutunuz. Gençlerimizin her alanda marka olmasında velilerimizi hep yanımızda görmek istiyoruz. Ama özellikle bu gençlerimizin yetişmesinde en başat unsur öğretmenlerimizdir. 

Eleştirisel, düşünen, sorgulayan, projeci, iletişim becerileri gelişmiş, teknolojik kullanımı iyi, yapay zekâ, yazılım, teknoloji 4 gibi alanlarda bu gençlere siz öğretmen arkadaşlarımız rehberlik ediyorsunuz. Gençlerimizin umutlarını sürekli yeşertmek bizim asıl görevimizdir. Tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Bu sene Sayısal, TM, Sözel ve Dil alanlarında 51'in üstünde öğrencimiz en üst sıralarda yer aldılar. Kendilerini, emeği geçenleri, okul- aile birliği başkan ve üyelerini, ailelerimizi, okulumuzun kantin, servis, güvenlik ve diğer çalışan personellerimizi, paydaşlarımızı tebrik ediyoruz.

Yeni Eğitim- Öğretim yılımızın da herkese hayırlar getirmesini temenni ediyoruz.

Metin BENLi

MALATYA ANADOLU LİSESİ

Okul Müdürü

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.08.2022 - Güncelleme: 29.08.2022 14:11 - Görüntülenme: 1725
  Beğen | 45  kişi beğendi